miercuri, 12 februarie 2014

Top 10 filme foarte triste

Îmi plac filmele triste de la început până la sfârșit, genul acela care te deprimă total (cât masochism).Așa că am realizat această listă de 10 drame, dorind să vă recomand niște filme mai puțin celebre, dar foarte bune. Am încercat să evit titluri arhicunoscute precum Requiem for a dream, The Pursuit of Happiness sau Pianistul, nu pentru că n-ar fi bune sau suficient de triste, ci pentru că le știe toată lumea și aș fi avut un top previzibil (nu-mi place să fiu previzibil). De asemenea, am evitat și romantisme siropoase comerciale. Nu vreau să dau nume (THE NOTEBOOK).

Iată lista!

10. Atletu (2009, SUA/Etiopia)
Film biografic care prezintă ultimii ani din viața atletului etiopian Abebe Bikila. Acesta a fost dublu campion olimpic la proba de maraton (1960/1964), fiind primul sportiv de culoare de pe continentul african care reușea să câștige o medalie la JO.







9. Klass (2007, Estonia)
Un film foarte greu de vizualizat până la sfârșit. O poveste dramatică a unui licean care este abuzat fizic și psihic de colegii lui de clasă. În apărarea lui sare unul dintre elevii populari, dar atunci situația se complică și mai rău.







8. Fluke (1995, SUA)
Nu mă dau în vânt după filme cu animale, dar Fluke mi-a plăcut. O poveste despre un om de afaceri foarte ocupat care suferă un accident de mașină și se reîncarnează într-un câine. El va încerca, astfel, să își protejeze familia de cel pe care îl consideră responsabil pentru accidentul său.






7. Mask (1985, SUA)
Filmul prezintă viața lui Rocky, un tânăr cu o boală gravă care i-a deformat craniul. Acesta încearcă să ducă o viață normală deși cei din jur îl consideră un monstru hidos.







6. Deep impact (1998, SUA)
Dintre toate filmele cu dezastre naturale/catastrofe, Deep Impact mi se pare cel mai dramatic. Este vorba despre o cometă care va distruge Pământul dacă nu este oprită la timp. Filmul pune accent pe haosul și disperarea care îi cuprinde pe oameni atunci când află că s-ar putea ca lumea să dispară.


5. La Bestia nel cuore (2005, Italia)
Unul dintre cele mai reci filme pe care le-am văzut. Sabina, o tânără satisfăcută de viața ei, începe să aibă o serie de coșmaruri  legate de copilăria ei. Încercând să afle răspunsuri, își vizitează fratele din America. Ceea ce află îi va schimba total viața...







4. Bridge to Terabithia (2007, SUA)
Dramă cu elemente fantasy. Jess este un copil singuratic, care împreună cu noua sa vecină, Leslie, creează o lume fantastică, departe de problemele din lumea reală.








3. Edward Scissorhands (1990, SUA)
Unul dintre cele mai subapreciate filme din istoria cinematografiei. Drama fantasy a lui Tim Burton, cu Johnny Deep în rolul lui Edward, reprezintă una dintre cele mai triste povești pe care le-am văzut. Dacă nu ai văzut filmul acesta până acum, do it!







2. Hotaru no Haka (aka Grave of the fireflies) (1988, Japonia)
O animație foarte deprimantă a cărei acțiune se petrece undeva în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Un băiat și sora lui se străduiesc să supraviețuiască într-o Japonie săracă aflată în plin conflict militar.







1. The Boy in the Stripped Pajamas (2008, Marea Britanie)
Poveste plasată în timpul Holocaustului. Bruno, băiatul unui comandant nazist, se împrietenește cu Shmuel, un copil evreu, prizonier al unui lagăr de exterminare.








PS: filmele sunt puse într-o ordine aleatorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu