vineri, 10 ianuarie 2014

Cum să-ți distrugi viața - 13 pași pentru un eșec garantat

foto: www.pathwaycc.net
Eu sunt un om care o dă des în bară și care e mai mereu într-o pasă proastă. Cu un asemenea talent, am fost surprins că Pițurcă nu m-a convocat la națională (frumoasă glumă, nu?). De-a lungul timpului am reușit performanța de a-mi face viața mizerabilă repetând aceleași greșeli, care au devenit în cele din urmă obiceiuri și atitudini nesănătoase. Dacă vrei și tu să ajungi în situația mea, iată un tutorial simplu, în 13 pași.

1. Amintește-ți momentele dureroase. Noaptea, când nu te ia somnul, rememorează clipele dureroase prin care ai trecut. Nu vrei să uiți așa ceva, nu?! Lasă toate momentele traumatizante să se instaleze în mintea și sufletul tău.

2. Dă vina pe alții pentru greșelile tale și învinovățește-te pentru greșelile altora. Normal că apropiații tăi sunt de vină pentru eșecurile tale. Cine altcineva? Părinții tăi sunt nefericiți, însă e doar vina ta. Probabil că regretă că te-au conceput.

3. Îndrăgostește-te de persoane nepotrivite. Găsește persoana cu care o relație ar fi cel mai improbabil lucru care s-ar putea întâmpla și îndrăgostește-te de ea/el. Visează în secret că veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Continuă să faci acest lucru deși cel/cea de care ești îndrăgostit/ă nu te iubește . Dacă nu te satisface metoda asta, găsește pe cineva instabil emoțional, cuplează-te cu el/ea și așteaptă să te părăsească. În ambele cazuri, este necesar să investești multe sentimente. Vrei ca durerea să fie deplină, nu?!

4. Orice dependență e bună. Tutun, alcool, narcotice, antidepresive, jocuri de noroc, etc. Orice îți trece prin cap. Găsește ceva care să-ți mănânce viața și bagă timp și bani în chestia aia. Pentru o experiență desăvârșită, încearcă să susții mai multe dependențe simultan.

5. Încearcă să fii salvatorul tuturor. Fii psihologul de serviciu al prietenilor tăi. Ascultă-le problemele. Încearcă să-i repari. Pune problemele lor mai presus de alte tale. Încearcă să mulțumești pe toată lumea.

6. Martirizează-te. Destinul ți-a pregătit o viață de suferință. Vei fi sacrificat/ă pentru binele altora, soarele nu va răsări pe strada ta. Nu ai fost făcut/ă ca să guști fericirea. Dar e bine așa! Tu ești special/ă, ești diferit/ă. Prin suferința ta, ești mai bun/ă ca ceilalți.

7. Prefă-te că nu-ți pasă, prefă-te că ești proastă. Afișează tot timpul o atitudine de sictir profund. Prefă-te că te doare în posterior de toată lumea. Fumează, îmbată-te, înjură. Cucerește-i pe toți cu ignoranța ta.

8. Disrespect your surroundings. Haosul e cuvântul cheie. Haos la tine în cap, haos împrejurul tău. Varsă-ți furia pe primul lucru/om care îți iese în cale.

9. Negativism rulez d00d. Înainte de o întâlnire/examen/interviu, gândește-te cât de prost poate să meargă totul. Imaginează-ți cele mai rele scenarii. Lasă-te copleșit/ă de grija zilei de mâine.

10. Lasă teama și tristețea să devină tulburări de personalitate. Imaginează-ți că ești maestru Pokemon (lol) și ai doi monstruleți, Tristețea și Teama, care sunt destul de slabi. Tu trebuie să-i evoluezi în Depresie și Anxietate. Antrenează-te! Ascultă muzică depresivă, citește lucruri deprimante, nu discuta cu nimeni despre problemele tale, îngrijorează-te constant, limitează contactul social. E mai greu la început, după aceea te obișnuiești.  

11. Gândește-te mereu la lucruri (aproape) imposibile. E esențial să-ți petreci timpul visând cu ochii deschiși că vei câștiga la loto, că iubirea vieții tale îți va suna la ușă, că vei deveni celebru/ă. Lasă planurile pentru a-ți îmbunătăți traiul și scufundă-te în lumea viselor!

12. Agresivitatea pasivă e prietena ta. Trebuie să afișezi cât poți de frecvent o atitudine pasiv-agresivă. Fă-i pe ceilalți să sufere cu comportamentul tău ambiguu. Toți te vor aprecia și te vei simți mulțumit/ă de tine.

13. Menține tot timpul o părere proastă despre tine. Acesta este cel mai important pas. Amintește-ți că ești cea mai ratată persoană pe care o știi, că nu ești în stare să faci nimic cum trebuie, că meriți tot răul din lume, că ești o povară. Subapreciază-te constant!

Respectă cu strictețe acești pași pentru a avea GARANTAT o viață mizerabilă. Nu uita: nimic nu e mai dulce ca autodistrugerea.

PS: Într-o notă mai serioasă, dacă te regăsești în tot ce am scris eu aici, I know that feeling. Știu prin ce treci. Nu am încă un tutorial despre cum să-ți faci viața mai bună. Un prim pas ar putea fi, însă, să admiți că ai probleme, așa cum am făcut eu în acest post tragi-comic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu